Vier argumenten voor planten op kantoor

Planten op Kantoor in het groenste kantoor van Den Haag

Ze zijn tegenwoordig in bijna ieder huis te vinden: planten. Het decoreren van je huis met planten is een goedkope, gezonde en leuke manier om je huis mooier te maken. Planten hebben daarnaast ook nog een andere werking: het zuiveren van de vervuilde binnenlucht. Zo bieden planten bieden veel voordelen, maar toch zien we nog te weinig planten op kantoor. Wij kunnen wel een aantal argumenten noemen waarom je wel planten in je kantoor zou moeten plaatsen.  

Argument 1: Schonere lucht dankzij planten op kantoor

Er zijn in een kantoor meerdere apparaten die de lucht vervuilen met giftige stoffen zoals kooldioxide. Computers, printers en kopieerapparaten vervuilen de lucht die wij vervolgens weer inademen. Er is ook in een studie van NASA gebleken dat planten in staat zijn om vluchtige organische stoffen te absorberen en zo de lucht die we inademen te verbeteren.

Argument 2: Verbeterde concentratie en productiviteit

Planten kunnen de concentratie van kantoormedewerkers verbeteren, dat is inmiddels aangetoond. Daarnaast kunnen ze ook een positieve invloed uitoefenen op de productiviteit en creativiteit. Sommige ruimtes hebben weinig natuurlijke lichtinval, maar dit hoeft geen probleem te zijn. De LED-verlichting van tegenwoordig is in staat je planten te voorzien van de benodigde warmte en het benodigde licht. Het geeft bovendien ook een creatief effect!

Argument 3: Minder stress en betere gezondheid

Planten helpen je in contact te komen met de natuur. Je ontsnapt even aan je werkdruk en aan de stress die hiermee samenhangt. Planten verhogen ook het ‘’thermisch comfort’’ van een kantoor. Planten verhogen de luchtvochtigheid in een kantoor. Er zijn veel kantoren die geen ideale luchtvochtigheid hebben, dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Een slechte luchtvochtigheid kan vermoeidheid, droge ogen en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Argument 4: Een verbeterd humeur

Er zijn een aantal studies die aantonen dat planten op kantoor een positieve invloed hebben op het gevoel van medewerkers. Zij die werken in een kantoor met (sier)planten hebben een hogere nauwkeurigheid, een verbeterd geheugen en verbeterde prestaties. Bovendien zorgen planten voor een fijnere werkomgeving, waar medewerkers graag komen. Dit allemaal leidt tot een verbeterd humeur op de werkvloer.

Tot slot

De maand december komt er alweer bijna aan en dat betekent dat de kerstdecoratie weer uit de kast mag worden gehaald. Sommige bedrijven hebben echter geen kerstspullen, terwijl ook dit een positieve boost geeft aan je kantoorruimte. Er zijn tegenwoordig ook versierde kerstbomen te koop Dit is ideaal voor degene die een kerstboom willen kopen, maar geen tijd of zin hebben om hem op en af te tuigen.

Naast alle bovengenoemde positieve effecten van planten en decoratie op kantoor, zul je zelf ook moeten concluderen dat planten een ruimte echt afmaken. Waarschijnlijk heb je thuis ook planten, ze zorgen altijd voor een aangename omgeving waar je graag naartoe gaat.

Geef een reactie