Beleggen in percelen

Beleggen in percelen, een langetermijninvestering

De afgelopen jaren is beleggen in percelen steeds populairder geworden in Nederland. Het uiteindelijke doel van een dergelijke investering is om uiteindelijk de grond te verkopen met winst. De gemeente investeert ook in percelen, om ze vervolgens te gebruiken als bouwlocatie. Als de gemeente een perceel als bouwlocatie heeft aangewezen, kan de oorspronkelijke eigenaar het perceel doorverkopen met een aantrekkelijke winst.

Tastbare en veilige investering

Grond is tastbaar en het is bijna onmogelijk om de grond zomaar kwijt te raken. In het verleden is gebleken dat grond vrijwel nooit in waarde zakt. Bovendien is grond in Nederland schaars en dit vergroot de kans dat het ooit als het bouwlocatie wordt aangewezen. Het is raadzaam om onderzoek te doen naar locaties die in aanmerking komen voor gemeentelijke bestemmingsplannen. Wel is het zaak om hier ruim van tevoren op te anticiperen.

Beleggen in percelen, een langetermijninvestering

Bij grond zul je rekening moeten houden met een langzame waardestijging. Zelfs nadat grond is aangewezen als bouwlocatie, kan het nog tientallen jaren duren voordat het definitief rond is. Er spelen uiteraard nog meer factoren waarmee je rekening dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen, bodemonderzoeken, salarissen en verkavelingskosten. Dit zijn allemaal factoren die invloed kunnen uitoefenen op een eventuele winst.

Interesse in het beleggen in grond?

Bekijk eens het aanbod percelen op deze website van Beleggingspanden.nl. Na een gemakkelijke zoekopdracht ontvang je een overzicht met verschillende soorten percelen verspreid in Nederland. Voor advies of informatie over het beleggingsaanbod kun je contact opnemen of jezelf aanmelden voor de vrijblijvende nieuwsbrief.