Tips voor een gezonde kantoorinrichting

Het is dé trend van de laatste tijd, een gezond kantoor. Van bureaufietsen tot ergonomische bureaustoelen en van ergonomische muizen tot zit sta bureaus. Alles lijkt de laatste tijd wel te draaien om een goede houding en meer bewegen. Dit is zeker ook niet onterecht! Obesitas is bijvoorbeeld een sterk groeiend probleem in Nederland net als rug-en nekklachten. Dit wordt allemaal mede veroorzaakt door te lang en/of verkeerd zitten. In dit artikel geven we een aantal tips voor een gezonder kantoor.

Tip 1: zie een gezond kantoor niet als kostenpost maar als investering.

We krijgen veel vragen van ondernemers over de kosten van ergonomische kantoormeubelen zoals een zit sta bureau of bureaufiets. Dit is natuurlijk ook logisch maar wat we minder vaak terug zien komen in de vragen is de mogelijke opbrengst die aan de aanschaf van zo’n kantoormeubel verbonden is. Het is natuurlijk geen gewoon kantoormeubel maar een ergonomisch kantoormeubel. Dit zorgt voor een betere zithouding ter voorkoming van lichamelijke klachten zoals rugpijn. Deze klachten voorkomen heeft natuurlijk een positief effect op het ziekteverzuim en de gezondheid van je medewerkers. Het kan je op de lange termijn dus flink wat geld opleveren.

Tip 2: Combineer ergonomische kantoormeubelen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je bureaustoel te vervangen door een ergonomische bureaustoel maar het is naar onze ervaring slimmer om grondig te werk te gaan en gelijk voor de combiaanpak te gaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat je naast een ergonomische bureaustoel ook een zit sta bureau neerzet met een bureaufiets. Zo is er maximaal keus hoe er ergonomisch gewerkt kan worden en wordt een werknemer niet gedwongen om in een bepaalde houding plaats te nemen. Zo maak je je kantoor pas echt toekomstbestendig.

Tip 3: Investeer in kwaliteit

Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een gezonde kantoorinrichting is om gewoon goed te letten op kwaliteit. Iedereen kent het bekende gezegde wel: goedkoop is duurkoop en dat is bij ergonomische kantoormeubelen al helemaal het geval. Het gaat om je gezondheid dus je wilt geen goedkope troep die je gezondheid alleen maar de vernieling in helpt. Goede kwaliteit betekent dat de meubelen lang meegaan en een stevige constructie hebben. Dit is misschien soms iets duurder qua aanschaf maar zal zich op termijn zeker terugbetalen. Ga voor bijvoorbeeld ergonomische muizen dus op zoek naar een goede ICT-store.