Naar kantoor fietsen, zo doe je dat!

Naar kantoor fietsen? Dat doe je zo!

Elke dag op de fiets naar het werk, een nobel streven. Staat fitter worden ook op jouw lijstje goede voornemens? Misschien wil je wel wat van die kerstkilo’s kwijt. Dan is fietsen naar kantoor dé manier om hier aan te werken! Zo bespaar je meteen flink op een sportschoolabonnement en benzinekosten. Maar wat heb je hier nou voor nodig en wat levert het je op? In dit artikel zullen we alle werknemers en zakenlui te helpen om vaker naar het kantoor te gaan. Is jouw bedrijf al aangesloten bij het Nationale fietsplan?

Passende fiets
Het belangrijkst is natuurlijk een goede fiets. Afhankelijk van de afstand die je af moet leggen en jouw persoonlijke voorkeuren zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je echt een flinke workout achter de rug hebben voordat je werkdag begint? Dan is een racefiets of mountainbike essentieel! Leg je een wat kortere afstand af, of ben je niet zo’n sportieve fietser? Dan is een hybride fiets een goede uitkomst, deze modellen zijn vaak iets lichter. Wil je wel een beetje bewegen, maar vooral niet bezweet aankomen? Denk dan eens aan een e-bike! Met de e-bike naar het werk bespaart je een hoop tijd én je komt lekker fris aan. Voor wie nóg sneller wil is er ook nog de speed pedelec. Deze e-bike biedt ondersteuning tot wel 25 kilometer per uur. Als gezondheid erg belangrijk is voor jouw werkgever dan kan je vragen naar de mogelijkheid van bedrijfsfietsen. Gezonde werknemers zorgen voor een tevreden baas!

Prettige route
Neem in de eerste weken genoeg tijd om jouw ideale route te bepalen. Het kan namelijk goed zijn dat jouw zorgvuldig geplande route, in de praktijk helemaal niet zo comfortabel is als dat je had gedacht. Of misschien moet je over een druk kruispunt dat je met een andere route kunt vermijden. Dat kan je soms veel tijd schelen!

Voordelen voor jou
Je hebt nu alles op orde. Je hebt een goede fiets, je banden zijn goed opgepompt en alles is nagekeken. Ook de route heb je al uitgestippeld. Maar wat levert het jou eigenlijk op? Nou, wist je bijvoorbeeld dat fietsen stress vermindert? En had je al eens gedacht aan de CO2 uitstoot die je bespaart door te fietsen? Kortom: alleen maar voordelen! Pak jij voortaan ook de fiets naar het werk?