Flexibiliteit is het nieuwe werken

op deze plek komt flexibiliteit tot uiting door gemeenschappelijke werkruimtes

Flexibiliteit: werken waar en wanneer je wilt

Het ‘nieuwe werken’ wordt steeds populairder onder werkgevers. Flexibiliteit in tijd en plaats, ondersteund door de moderne technologie is waar het nieuwe werken voor staat. Resultaatgericht werken, waar, wanneer en hoe je dat wilt. Hierbij zijn vaste kantoorruimtes verleden tijd. Om flexibel te kunnen werken zijn flexibele kantoorruimtes nodig, zowel in ruimte als in huurcontract. Deze blog gaat in op drie manieren om flexibel te werken.

Flexibele kantoorruimtes

Omdat er een opkomende vraag is naar meer flexibiliteit in kantoorruimtes, moet de kIn deze kantoorruimte in Rotterdam is flexibiliteit te combineren met resultaatgericht werkenantorenmarkt zich hiernaar aanpassen. Je moet op elke plek, op elk tijdstip van de dag kunnen werken, wanneer het jou het beste uitkomt. Hier is echter niet altijd plek voor. Maar, door de opkomst van het nieuwe werken komen er wel steeds meer flexibele werkplekken beschikbaar. Bijvoorbeeld in deze kantoorruimte in Rotterdam. In dit kantoorgebouw kan men zelf de grootte van het kantoor bepalen. Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van bestaande kantoorruimtes die al volledig ingericht zijn. Er zijn zowel vaste kantoorruimtes, als flexplekken en vergaderruimtes beschikbaar.

Naast het werken op flexplekken, bestaan er ook flexibele huurovereenkomsten. Ben je vaak onderweg, dan is het ideaal om een abonnement op kantoorruimtes te hebben. Een paar kantoorgebouwen werken al met dit soort abonnementen. Bijvoorbeeld de business club. Ben je lid van deze club, dan is het mogelijk om overal in Nederland gebruik te maken van aangesloten kantoorruimtes. Hierbij ben je niet gebonden aan een bepaalde plaats, maar wel altijd een werkruimte binnen handbereik.

Werken vanuit huis en tuin

Flexibiliteit in de tuin is mogelijk door deze uitklaptafel voor het balkon

Bron: dewerkplekvan.nl

Vanuit huis werken is ook een vorm van flexibiliteit. Thuis werken betekent zelf beslissen waar en wanneer je werkt. Het is net lente geworden en het weer wordt steeds beter, dus waarom niet een keer in de tuin werken? Buiten werken is vaak leuker, maar het zorgt ook voor een stressreductie, meer creativiteit en tevens voor een betere nachtrust. In een park of andere openbare ruimte is er vaak geen stroom beschikbaar, maar in de tuin is daar wel iets op te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een verlengsnoer. Of neem een pauze om de laptop op te laden. Regelmatig een pauze is namelijk goed voor het concentratievermogen. Heb je geen grote tuin, maar een klein balkon en weinig ruimte voor een werktafel? Koop dan een uitklaptafel om aan het balkon te hangen. Aan het einde van de dag kan je deze weer inklappen.

De cowerkplek: samen bereik je meer dan alleen

Aan alleen werken zitten niet alleen positieve kanten. Het kan heel eenzaam zijn, saai en niet altijd bevorderlijk voor het af te leveren werk. In een groep is namelijk meer te bereiken dan al het individuele werk bij elkaar opgeteld. Alleen werken kan heel saai zijn, zeer eenzaam en ook nog eens nadelig voor de effectiviteit van je werk. Als groep bereik je namelijk meer, dan wanneer je alle input van de aparte leden bij elkaar zou brengen. In een groep is er namelijk meer input, meer oplossingen en een groter netwerk als je kampt met problemen of wanneer je vragen hebt.

Gelukkig is hier een oplossing voor: de cowerkplek! Op een cowerkplek komen verschillen mensen bij elkaar om in dezelfde ruimte te werken aan hun eigen opdrachten. Iedereen werkt individueel, maar er kan wel kennis worden gedeeld en het is een goede manier om netwerken uit te breiden. En als je vastloopt, zijn er altijd mensen die kunnen helpen. Lang zoeken naar een cowerkplek hoeft tegenwoordig niet meer. Met de groei van het aantal zzp’ers, groeit ook het aantal cowerkplekken en flexwerkplekken. Op de site van flexas.nl, een online aanbieder van kantoorruimtes, zijn alleen al in Amsterdam 60 flexplekken te vinden. En door de grote vraag van flexibiliteit, zullen dit er in de toekomst alleen nog maar meer worden.

Geef een reactie