Duurzaamheid op kantoor

Duurzaamheid is trending topic op de zuidas in Amsterdam

Milieubewust, toekomstgericht en maatschappelijk verantwoord

Duurzaamheid is een trending topic. Duurzaamheid is een containerbegrip en omvat alles wat te maken heeft met ecologie, toekomstgericht denken, milieu en een maatschappelijk verantwoord leven. Met duurzame ontwikkeling wordt ontwikkeling bedoeld die aansluit op hedendaagse behoeften, terwijl het niet de behoeften van toekomstige generaties in gevaar brengt.  Het wordt vaak omschreven door middel van de drie p’s: people, profit en planet. Dit geeft aan dat mens, naast het maken van winst, ook een taak heeft om te zorgen voor het milieu en andere mensen. Niet alleen individuen, maar ook bedrijven kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Hiermee straal je zowel milieubewustheid, als toekomstgerichtheid en verantwoordelijkheid uit naar je klanten. Duurzame ontwikkeling is dus niet alleen bevorderlijk voor het milieu; het kan ook nog eens de winst ten goede komen!

Een duurzame kantoorinrichting

Een kantoorruimte is op verschillende manieren duurzamer in te richten. Voor het milieu is het bevorderlijk om spullen te hergebruiken. Door producten langer te gebruiken en op andere manieren in te zetten, ontstaat er minder afval en wordt de behoefte om nieuwe spullen te kopen verkleind. Geef bijvoorbeeld het bureau een nieuwe look door een likje verf of gebruik oude thee mokken als plantenbakken. Wil je toch iets nieuws op kantoor? Schaf dan tweedehands artikelen aan. Deze zijn vaak goedkoper, maar lang niet altijd van mindere kwaliteit dan nieuwe spullen. Het kan juist heel leuk en vernieuwend zijn om vintage spullen te gebruiken op kantoor. Hierdoor ben je milieubewust en krijgt het kantoor een unieke uitstraling.

Duurzame kantoorruimtes

Nog geen kantoorruimte of op zoek naar een ander pand? Kijk bij het zoeken dan al naar duurzame kantoorruimtes. Omdat duurzaamheid tegenwoordig zo’n belangrijk thema is, komen er steeds meer duurzame kantoorruimtes. In Nederland staat zelfs het meest duurzame kantoor ter wereld! Op de zuidas in Amsterdam staat ‘The Edge’, een kantoorgebouw van 40.000 vierkante meter met een duurzaamheid rating van 98,36%. Nergens in de wereld is een kantoorgebouw te vinden met een hogere duurzaamheid rating dan die van ‘The Edge’. Ook alle andere kantoorruimtes op de zuidas zijn duurzaam. De zuidas wil namelijk het meest duurzame bedrijventerrein van Europa worden. Ook in andere steden in Nederland zijn duurzame kantoren te vinden. Op flexas.nl, een online aanbieder van kantoorruimtes, is een heel scala aan duurzame kantoorruimtes te vinden.

Profileer je als duurzaam bedrijf, huur een duurzame kantoorruimte en recycle oude spullen!

 

Geef een reactie