De co werkplek: Samen is niet alleen

Deze kantoorruimte is de optimale co werkplek

Een co werkplek, de ideale werkplek voor starters

 ‘’Het geheel is meer dan de som der delen’’ – Aristoteles.

Als starter ben je nieuw in het veld, met een nieuwe onderneming en vaak nog geen uitgebreid netwerk. Starters werken vaak vanuit huis omdat ze nog geen kantoor hebben. Hierdoor worden ook niet snel nieuwe contacten opgedaan om een netwerk uit te breiden en kom je niet snel in contact met iemand die bereid is te helpen met de nieuwe onderneming. Niet de meest ideale situatie dus. Gelukkig is daar een oplossing op gevonden: de co werkplek! Op deze plek is het mogelijk om alleen te werken, maar wel in een ruimte met andere professionals. Wellicht doe je hier contacten op die het bedrijf groot kunnen maken.

Individueel werken kan nadelig zijn

Net begonnen aan een onderneming? Dan heb je waarschijnlijk nog weinig werknemers in dienst en nog geen uitgebreid netwerk van professionals. Dit kan een nadelig effect hebben op werkresultaten. Als groep bereik je namelijk meer, dan wanneer je alle individuele inspanningen bij elkaar op zou tellen. In een groep is er meer input, er zijn verschillende visies op een probleem en er ontstaan meer en betere oplossingen. Individueel vanuit thuis werken kan dus zeer nadelig zijn voor het werk. Wil je betere resultaten? Betrek dan meer mensen bij de werkzaamheden.

Deel je kennis op een co werkplek

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Door de groei van zelfstandigen, is het aantal co werkplekken gestegen. Een co werkplek is een plek waar mensen met verschillende achtergronden bij elkaar komen, zodat men kan samen werken, kennis kan delen en netwerken uitbreiden. Iedereen werkt zelfstandig, maar heeft wel een netwerk om zich heen voor vragen of ideeën. Hier wordt kennis gedeeld en zelfs nieuwe ondernemingen gestart. Het is dus perfect voor starters die zoeken naar een uitbreiding van hun netwerk en hulp van andere ondernemers goed kunnen gebruiken. Startups hoeven niet meer lang te zoeken naar een co werkplek. In Amsterdam zijn er bijvoorbeeld al 60 flexwerkplekken te huur. Op deze plekken is het mogelijk om tijdelijk te werken, waardoor je niet vastzit aan een standaard kantoor.

Een aantal van deze flexwerkplekken bieden de kans om samen te werk. Deze zijn ingericht als een co werkplek. Als voorbeeld een kantoorruimte aan de Amsterdamse Weteringschans, waar een wereldwijde co-working community te vinden is. In dit kantoorgebouw kan zowel in openbare ruimtes gewerkt worden, als in een geheel eigen kantoorruimte. In dit gebouw worden geen werkplekken gehuurd, maar is men lid van een community. Voor elk lid van deze community bestaat er in het gebouw wel een passende werkplek. Ondernemers die hiervan lid zijn staan in verbinding door een mobiele app, wekelijkse evenementen en natuurlijk via de gezamenlijke werkplekken.

 

Ben je een starter en zoek je een manier om je netwerk uit te breiden? Ga dan werken in een co werkplek!

Geef een reactie